Koppelingen

Content Central staat koppelingen met verschillende software pakketten toe; van accountancy en ERP applicaties tot Microsoft Office. Er kan informatie worden onttrokken aan deze programma’s gedurende het capturing proces om het indexeren van de gegevens gemakkelijker en sneller te laten verlopen. Gebruikers kunnen één indexveld invullen en verkrijgen vervolgens de gegevens van de andere indexvelden.

Het aanvullen van ontbrekende gegevens kan ook volledig geautomatiseerd worden, wanneer cruciale indexvelden zoals een barcode of rekeningnummer gevonden wordt op het document. Naast het onttrekken van informatie kan Content Central ook automatisch informatie van binnengehaalde documenten doorsturen naar andere applicaties aan de hand van ingestelde workflow regels.

De Microsoft Office integratie is compatibel met Office 2003, 2007 en 2010. Middels deze add-on kan de gebruiker een document eenvoudig bewerken in de originele Office applicatie, waarna het document weer automatisch geüpload wordt naar Content Central zodra de Office applicatie afgesloten wordt.