Wat is de prijs van SharePoint 2013?

Veel bedrijven die op zoek zijn naar een document management oplossing komen uit bij SharePoint. Dit is een logisch gevolg van de naamsbekendheid die het product verkregen heeft dankzij de enorme marketing machine die Microsoft heet. Ze hebben er al ooit van gehoord en het is een Microsoft product, dus dat voelt gelijk vertrouwd. Zij zijn zich echter niet bewust van het feit dat SharePoint niet geschikt is als volwaardig document management systeem. Daar gaat dit artikel echter niet over. Wilt u toch graag weten waarom dit het geval is, lees dan het artikel in de FAQ “Is SharePoint geschikt voor Document Management?

Een andere vraag die vaak opkomt is “Wat kost SharePoint nu eigenlijk?”. Lange tijd heeft Microsoft een erg ingewikkelde licentiestructuur gehanteerd, maar daar is sinds SharePoint 2013 gelukkig verandering in gekomen.

Sinds December 2012 zijn de licentiekosten voor SharePoint 2013 server bekend.

  • SharePoint Server 2013: €6.800
  • SharePoint Server 2013 Standard User CAL: €110
  • SharePoint Server 2013 Enterprise User CAL: €96

Prijzen zijn exclusief BTW, bij benadering en verschillen van aanbieder tot aanbieder.

Voor een standaard implementatie van Sharepoint Server 2013 voor 10 gebruikers betaalt u dus al gauw aan licentiekosten: €6.800 + 10 * €110 + 10 * €96 = € 8.860,-. Hierbij valt nog op te merken dat hier geen kosten voor de inrichting bij inbegrepen zijn. Al met al een fiks bedrag dus, waarvoor u geen updates krijgt en ook geen technische ondersteuning. Wilt u dit wel, dan loopt de teller nog verder op.