Positieve ontwikkeling Document Management markt

Strategy Partners Nederland peilt ieder halfjaar de actuele bedrijfsresultaten en verwachtingen van de Nederlandse document- & contentmanagement markt. In het eerste halfjaar van 2013 gaven 57% van de ondervraagde bedrijven aan meer omzet te hebben gerealiseerd vergeleken dezelfde periode vorig jaar. Verder geeft 88% van de bedrijven aan gedurende de tweede helft van 2013 een groei te verwachten.

In totaliteit is de groei van de ICT sector iets afgenomen. De beste resultaten werden echter behaald door leveranciers van document capture en internationale enterprise content managementsoftware. Met name invoice processing is bezig aan een stevige opmars. Dit is een digitale vorm van factuurverwerking waarbij gegevens gedeeltelijk of geheel automatisch van facturen wordt gehaald en direct geboekt in een ERP omgeving.

Is er dan alleen maar goed nieuws? Nee. Hans Kaashoek van Strategy Partners Nederland waakt voor al te veel optimisme: “Steeds meer leveranciers in de document- & contentmanagement en informatielogistiek markt rapporteren het effect van voorzichtigheid in bestedingen door bestaande en potentiĆ«le klanten.”

Bron: Strategy Partners Nederland, Augustus 2013.