MKB ligt voorop in digitalisering van documenten

Onderzoek van Coleman Parkes Research heeft uitgewezen dat bedrijven in het Europese MKB ten op zichte van grotere bedrijven voorop liggen in de digitalisering van documenten. In het onderzoek zijn 735 senior managers en IT leidinggevenden uit diverse sectoren gevraagd naar de mate waarin hun werknemers gebruik maken van nieuwe technologiƫn om met documenten om te gaan. Je kunt hierbij denken aan het gebruik van mobile devices zoals smartphones, maar ook software om documenten te delen.

Het digitaal beschikbaar maken van informatie heeft verschillende voordelen. Zo worden bedrijfsprocessen gestroomlijnd en kunnen klanten sneller te woord worden gestaan. Verder verkleint de kans op het zoek raken van informatie en wordt beter voldaan aan de wet- en regelgeving van de branche. Deze en nog vele andere voordelen zorgen ervoor dat het MKB massaal voor digitalisering van hun document processen kiest. Zo verwacht 64 procent van de ondervraagde MKB’ers binnen drie jaar de digitalisering van documenten te voltooien. Bij grote bedrijven ligt dit percentage aanzienlijk lager; 46 procent.

YIBS heeft ervaring in het begeleiden van bedrijven in het digitaliserings proces en helpt ook uw bedrijf graag verder. Zet de volgende stap en neem contact met ons op.