Informatiemanagement is de opvolger van ERP

In de jaren 90 is de opmars van ERP systemen begonnen naar aanleiding van de constante vraag van ondernemingen naar geïntegreerde informatie systemen. Vóór die periode was het lastig communiceren tussen verschillende departementen binnen een bedrijf. Iedereen is inmiddels bekend met de enorme toename in het gebruik van ERP pakketten over alle disciplines van het bedrijfsleven en weet wat de gevolgen zijn geweest voor het bedrijfsleven als het neerkomt op arbeidsproductiviteit en kostenbeheersing.

Volgens Mark Barrenechea, topman van het Canadese bedrijf Open Text, staat de wereld aan de vooravond van een nieuwe opmars en wel die van informatiemanagement systemen. Hij beweert dat het duidelijk is geworden dat de markt voor ERP-software is uitgegroeid. Het is een volwassen markt geworden en er is niet veel waarde meer toe te voegen aan de beschikbare pakketten. Nu ligt de uitdaging in het beheren van ongestructureerde informatiestromen.

Tot vandaag de dag leek mobiel werken niet meer dan het openzetten van een interface die het mogelijk maakt om overal aan je bestanden te kunnen. De ontwikkeling gaat echter veel verder, want achter deze interface schuilt waar het allemaal om gaat; de informatie.

Tegenwoordig heeft iedereen behoefte aan actuele, direct verkrijgbare informatie en de vraag rijst hoe deze informatie in een bedrijf verwerkt en uiteindelijk gepresenteerd moet worden. Dat is waar Document Management Systemen om de hoe komen kijken. Deze software pakketten zijn gespecialiseerd in het verwerken, beheren en distribueren van documenten. Laat de opmars maar beginnen!

Bron: Computable.nl