Fomulieren kunnen slimmer en gebruiksvriendelijker

Uit onderzoek van Actal, het Adviescollege toetsing regeldruk, blijkt dat overheden digitale formulieren veel slimmer en gebruiksvriendelijker kunnen opstellen en verwerken. In totaal werden in het onderzoek 250 formulieren onderzocht.

De meeste formulieren worden gebruikt op websites van gemeenten. Van alle formulieren bleken er maar drie ‘slim’ te zijn. Ongeveer 40% vroeg naar informatie waar de gemeente al over beschikt. Maar 20% van de formulieren kon online ingevuld én verstuurd worden. Voor het grootste deel van de formulieren (70%) geldt dat ze eerst moeten worden afgedrukt, waarna ze handmatig ingevuld worden. Ze worden dan per post naar de gemeente gestuurd, die ze weer handmatig invoert.

Onze ervaring is dat in het bedrijfsleven ook veel gewerkt wordt met ‘domme’ formulieren die veelal handmatig ingevuld en verwerkt worden. Het levert uw bedrijf niet alleen veel vervelend administratief werk op, het kost ook nog eens een hoop geld! Wij bieden hier intelligente oplossingen voor die u enorme besparingen op kunnen leveren. Interesse? Neem contact met ons op.

Bron: Profnews.nl