750 rechercheurs bezig met onnodig papierwerk

Bij de politie zijn omgerekend 750 rechercheurs fulltime bezig met overbodig papierwerk. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een onderzoek van de Politieacademie in opdracht van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD).

De rechercheurs schatten dat in totaal zeventig procent van hun werktijd opgaat aan administratieve handelingen. Een flink deel van de vijfduizend uur administratie is volgens de rechercheurs echter verspilde moeite. Zo gaat tweeduizend uur zitten in onder meer het dubbel invullen van formulieren en computersystemen. Dat komt volgens de onderzoekers neer op 2,4 fulltime medewerker per onderzoek. Omgerekend betekent dat dat 750 rechercheurs niet kunnen worden ingezet op onderzoeken. Recherchechef bij het korps Hollands-Midden Henk Woppekamp stelt dat de administratieve rompslomp ten koste gaat van onderzoeken. “Die lopen regelmatig vertraging op of kunnen niet worden afgerond.”

Bron: Novum

Zover laat u het toch niet komen?! Nooit meer twee keer dezelfde informatie invoeren, maar wel altijd en overal uw belangrijke informatie snel beschikbaar. Dat is Content Central, de nieuwe standaard voor document management.