Huidige manier van informatie verwerken belemmert groei

infoUit onderzoek van Vanson Bourne, gehouden onder 50 IT-beslissers van Nederlandse ondernemingen met meer dan 1000 werknemers, blijkt dat 96% van de Chief Information Officers (CIO’s) vindt dat de “traditionele benadering van IT voor het opslaan en beheren van informatie, bedrijven verhindert om inzichten uit data te benutten voor groei.” Een meerderheid van deze groep geeft aan dat het probleem zit in het feit dat bedrijven niet de infrastructuur en middelen hebben om deze schat aan informatie te benutten.

Volgens Frederik Schröder, Country Manager Nederland voor Hitachi Data Systems, is het belangrijk dat bedrijven verder gaan dan het aanvankelijk bedoelde gebruikt van IT. Zodra zij erin slagen om technologie in te zetten als strategisch middel, dat helpt om informatie op het juiste moment boven tafel te krijgen, zullen ze concurrerender kunnen zijn. Volgens Schröder is informatie het DNA van het bedrijf en zal het vroeg of laat dan ook op de balans van het bedrijf verschijnen. Door gebruik te maken van deze bedrijf kritische informatie, kunnen bedrijven het winnen van hun concurrenten en voldoen aan wet- en regelgeving.

YIBS levert verschillende softwarepakketten die organisaties kunnen helpen om meer uit hun bedrijfsinformatie te halen. Neem contact met ons op en ontdek wat de mogelijkheden zijn.