Automatische factuurverwerking omarmt door MKB

Er zijn allerlei oplossingen verkrijgbaar om zowel inkoop- als kostenfacturen automatisch uit te lezen, waarna ze middels een koppeling geboekt worden in een administratiepakket. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze vorm van automatische factuurverwerking (ook wel bekend als invoice processing). Ze realiseren met deze oplossingen een enorme kostenbesparing door handmatig boeken te elimineren.

Uit onderzoek van Strategy Partners Nederland blijkt dat het afgelopen jaar leveranciers van deze oplossingen en diensten een groei van 18 procent in het aantal projecten hebben kunnen realiseren. Het onderzoek werd voor de zesde keer uitgevoerd en een opvallende conclusie was dat er een sterke stijging waar te nemen valt in het ‘laagvolume segment’. Dit betekent dat steeds meer kleinere bedrijven de stap zetten om middels geavanceerde software facturen automatisch te verwerken. De sterkste groei werd gerealiseerd in de marktsegmenten handel & transport, industriĆ«le productie en zakelijke dienstverlening.

YIBS is specialist op het gebied van document management en capture oplossingen voor het MKB welke wij onder andere inzetten voor automatische factuurverwerking. Meer informatie? Neem contact met ons op.

Bron: Strategy Partners Nederland